Registrul LEI și RapidLEI anunță un parteneriat oficial

Îmbunătățirea disponibilității codului de identificare a entităților juridice (codul LEI) pentru organizațiile din întreaga lume.

Londra, Marea Britanie și Tallinn, Estonia. 10 ianuarie 2019 – Registrul LEI, un lider în furnizarea și gestionarea codurilor de identificare a persoanelor juridice (coduri LEI) și RapidLEI, un emitent de coduri LEI pe deplin acreditat, specializat în automatizarea procesului de emitere a codurilor LEI, au anunțat astăzi un parteneriat. Registrul LEI va oferi coduri LEI emise de RapidLEI, pentru a face înregistrarea codurilor LEI mai rapidă și cu o acuratețe a datelor sporită pentru clienții săi globali.

Spre deosebire de celelalte metode de identificare ale companiilor la nivel global, codul LEI este susținut de către țările G20 și, prin urmare, are energia și sprijinul necesare pentru a depăși orice obstacole care stau în calea adoptării sale globale în masă pentru a asigura cele mai bune practici și reglementări.

Registrul LEI, înființat în 2018, și RapidLEI, înființată în 2018, au o misiune comună de a face codurile LEI mai accesibile organizațiilor din întreaga lume și de a dezvolta și promova noi cazuri de utilizare ale acestei tehnologii, prin care codurile LEI oferă o funcție de identificare unică și verificabilă pentru societăți. Cele două companii relativ noi în ecosistemul LEI împărtășesc convingerea că este necesară o combinație de tehnologii de automatizare și servicii de asistență clienți excelente pentru a servi mai bine piața LEI existentă și pentru a asigura faptul că LEI se va extinde către noi cazuri de utilizare a tehnologiei.

Registrul LEI este un agent de înregistrare oficial reprezentat în 25 de țări, care a cucerit o parte semnificativă din piața de implementare și distribuție a codurilor LEI. RapidLEI este un emitent nou acreditat de coduri LEI, sau LOU (Unitate Operațională Locală), care, de la lansarea sa în iunie 2018, a înregistrat cea mai mare creștere de pe piața emiterii de coduri LEI, depășind emitenții LEI existenți cu o creștere trimestrială de 600% a bazei sale de clienți.

Cele două companii au colaborat cu mare succes de la lansarea RapidLEI. În momentul actual, Registrul LEI înregistrează aproape 1000 coduri LEI pe lună, iar RapidLEI este singurul emitent LEI capabil să confirme o aplicație pentru un cod LEI în doar câteva minute. Tehnologia de automatizare a RapidLEI asigură, de asemenea, un nivel mai ridicat de acuratețe în procesul emiterii LEI.

Toomas Pavelson, directorul Registrului LEI, a declarat că ambii parteneri au aceeași viziune. „Dorim să facem aplicația LEI mai ușoară. Un formular simplu de aplicație, completarea automată a datelor, o gamă largă de soluții de plată, semnătură digitală, verificarea automată a exactității datelor – toate acestea trebuie să facă acest proces unul fără bătăi de cap și gata în doar câteva minute. Acest lucru duce la scăderea prețului pentru solicitant și face ca codurile LEI să fie mai accesibile.”

Paul Tourret, director de dezvoltare corporativă pentru RapidLEI, a declarat că „fondatorii RapidLEI au o experiență îndelungată în revoluționarea pieței de identitate tranzacțională prin utilizarea automatizării și a serviciilor de asistență clienți pentru a oferi o disponibilitate, viteză și experiență mai bună. Am văzut același model de dezvoltare în anii 2000, după ce am înființat furnizori SSL precum GlobalSign și GeoTrust Europe, iar acum vedem o oportunitate similară de a face ca codurile LEI să fie la fel de omniprezente ca tehnologia SSL. Lucrând împreună cu parteneri de clasă mondială precum Registrul LEI, vom realiza obiectivele noastre comune și suntem nerăbdători să începem o relație lungă și fructuoasă în beneficiul clienților Registrul LEI.”

Coduri LEI sunt disponibile de la Registrul LEI la www.codlei.ro.