Cum să obțineți un LEI în România?

După cum spune și numele, Legal Entity Identifier (LEI) este obligatoriu pentru orice entitate juridică care face în mod regulat tranzacții financiare. Obținerea unui LEI e simplă, este nevoie doar să alegeți un furnizor de servicii de înregistrare potrivit și să completați o cerere. Apoi furnizorul de servicii vă va valida informațiile și vă va contacta cu numărul dvs. LEI. Continue reading...

Ce este transferul LEI?

Transferul LEI este procesul de transfer al codului dvs. LEI de la un furnizor de servicii la altul. În procesul de schimbare a furnizorului de servicii, codul dvs. LEI va rămâne neschimbat. Este un proces în fundal care nu e vizibil clienților finali. LEI-urile pot fi transferate la un furnizor de servicii mai bun sau mai ieftin în orice moment. 

De ce sunt LEI-urile transferabile?

Global LEI System este conceput să sprijine competiția dintre emitenții LEI și registratori în beneficiul persoanelor juridice care doresc să obțină un LEI. Elementul principal care conduce această competiție este prețul de obținere și păstrare a unui LEI. Acest lucru explică, de asemenea, gama variată de prețuri pe care o puteți observa de-a lungul mai multor Local Operating Units (LOUs) și Registration Agents (RAs).

O entitate care necesită un cod LEI este complet liberă să aleagă cu care RA sau LOU dorește să facă un parteneriat. Nu sunteți obligați să folosiți un emitent LEI din propria țară, deoarece codurile LEI sunt standardizate și nu pot fi diferențiate în funcție de emitent. 

Deoarece aveți libertatea de a vă alege partenerul de înregistrare LEI, este corect să fiți și liber să-l schimbați. LEI-urile pot fi transferate între diferiți furnizori de servicii fără nicio constrângere.

Este important să rețineți faptul că în timpul transferului, codul dvs. LEI și datele asociate cu acesta vor rămâne neschimbate. Este un proces în fundal care nu e vizibil clienților finali. 


Când poate fi transferat un LEI?

LEI-ul poate fi transferat oricând, dar în majoritatea cazurilor, procesul de transfer se face aproape de data de reînnoire anuală.


Cum să transferați un LEI?

  1. Aplicați – Procesul de transfer al codului LEI începe cu aplicarea pentru o reînnoire sau un transfer la un alt furnizor de servicii LEI ales de dvs..
  2. Confirmare din partea clientului – Agentul de înregistrare este obligat să vă ceară Letter of Authorisation (LoA) semnată, care confirmă dorința dvs. de a transfera codul LEI.
  3. Comunicare LOU – Noul dvs. LOU va înștiința LOU original de dorința dvs. de a vă transfera. LOU dvs. original va avea apoi trei zile la dispoziție pentru a vă contacta, pentru a încerca să vă facă să vă răzgândiți și să reconfirmați dorința dvs. de a vă transfera. Dacă nu există nicio obiecție din partea LOU original după trei zile, codul LEI va fi eliberat noului LOU.
  4. LEI-ul este transferat – LEI-ul dvs. va fi mutat în administrarea noului LOU și va fi reînnoit atunci când este cazul.
     

Cât timp durează un transfer LEI?

Deoarece există multiple părți implicate în procesul de transfer, de obicei poate dura până la 7 zile. Dar dvs. aveți puterea de a grăbi procesul, contactând LOU dvs. original pentru a vă confirma dorința de a vă transfera înainte de expirarea celor trei zile menționate. 


Transferați-vă LEI-ul în Registrul LEI

Am devenit lideri de piață oferind cele mai mici prețuri, în timp ce satisfacția clienților a rămas prioritatea noastră. Așadar, avem parte zilnic de transferuri noi și am muncit din greu pentru a face transferul codului LEI în Registrul LEI cât mai simplu posibil.

Indiferent dacă doriți să vă transferați cu mult timp înainte de data reînnoirii anuale sau dacă codul dvs. LEI este pe cale să atingă data anuală de reînnoire, vizitați pagina noastră de Reînnoire LEI.

Alegeți “transferați-vă LEI-ul” și introduceți numărul dvs. LEI existent sau numele companiei în câmpul de căutare.

Acolo vă vom afișa informațiile dvs. LEI curente și vă vom întreba dacă doriți doar să vă transferați sau doriți să vă și transferați și reînnoiți LEI-ul.

Transferarea la Registrul LEI nu vă va face doar să economisiți bani, ci odată cu pachetele noastre de reînnoire multianuale, veți putea lăsa în seama noastră responsabilitatea de a vă reînnoi LEI-ul înainte de data scadentă anuală. 

Astfel vă asigurați că nu veți avea parte de inconveniențe, ca de exemplu tranzacțiile dvs. să fie blocate din cauza unui cod LEI expirat.

Când vă reînnoiți LEI-ul cu noi, veți putea alege între pachetele de 1 an, 3 ani și 5 ani.

TRANSFERAȚI LEI ACUM

Cât costă un număr LEI?

Global LEI System (GLEIS) a fost conceput astfel încât costul LEI poate varia de la diferiți furnizori de servicii. Obținerea unui număr LEI poate costa undeva între 250L și 800L, în funcție de unde vă înregistrați. Deoarece numărul trebuie actualizat anual – costurile vor începe să se acumuleze. Din acest motiv, vă încurajăm să fiți atenți în special la preț și să vă gândiți bine la acest aspect atunci când înregistrați un cod LEI.  Continue reading...

Cine Are Nevoie De Un Număr LEI?

De LEI au nevoie entitățile juridice care participă la tranzacțiile financiare și care doresc să tranzacționeze pe piețele financiare, precum cumpărarea de acțiuni, obligațiuni sau alte valori mobiliare. De asemenea, există multe reglementări (în funcție de jurisdicție) care impun obținerea unui LEI. Continue reading...

ESRB discută viitorul LEI

European Systemic Risk Board (ESRB) a publicat o lucrare ocazională pentru a vorbi despre importanța Legal Entity Identifier (LEI). Rolul ESRB în Uniunea Europeană (UE) este acela de a preveni și de a atenua riscurile din cadrul sistemului financiar. Lucrarea are în vedere oportunitățile prezentate de LEI pentru a permite tranzacții mai sigure, mai rapide și mai ieftine nu doar în cadrul piețelor financiare, ci pentru toate entitățile juridice la nivel global. Continue reading...

Global Business Identifier (GBI) – Inițiativa Transformării Comerțului

Border Interagency Executive Council (BIEC) a dezvoltat un nou Evaluative Proof of Concept (EPoC), care va testa trei identificatori diferiți de entități și va determina combinația ideală pentru identificarea unică: principalele entități juridice, rolurile lor de proprietate, precum și locațiile specifice de-a lungul funcțiilor lanțului global de aprovizionare. GBI EPoC dorește să funcționeze în cadrul Automated Commercial Environment, cu planuri de lansare pentru primăvara anului 2022. Continue reading...

Ce este LEI-search?

LEI-search.info oferă cele mai importante informații în ceea ce privește furnizorii de Legal Entity Idendifier. Potențialii clienți pot găsi cu ușurință cel mai potrivit furnizor de coduri LEI pe baza prețului codului LEI, a timpului mediu de procesare a codului LEI, a metodelor de plată sau a limbii site-ului. Tabelul Legal Entity Idendifier se poate sorta după prețul de înregistrare, prețul de reînnoire sau după timpul mediu de procesare. Continue reading...

Registrul LEI și RapidLEI anunță un parteneriat oficial

Londra, Marea Britanie și Tallinn, Estonia. 10 ianuarie 2019 - Registrul LEI, un lider în furnizarea și gestionarea codurilor de identificare a persoanelor juridice (coduri LEI) și RapidLEI, un emitent de coduri LEI pe deplin acreditat, specializat în automatizarea procesului de emitere a codurilor LEI, au anunțat astăzi un parteneriat. Registrul LEI va oferi coduri LEI emise de RapidLEI, pentru a face înregistrarea codurilor LEI mai rapidă și cu o acuratețe a datelor sporită pentru clienții săi globali. Continue reading...